Att göra i Karlskrona

Karlskrona har ett förhållandevis varmt klimat under sommarhalvåret och har blivit utnämnd till Sveriges soligaste stad.

Karlskrona skärgård

Med många soltimmar och närheten till havet inbjuds det till bad och segling. Karlskrona är en fantastisk skärgårdsstad. Det är fritt för turister att besöka öarna i vår fina skärgård antingen med bil eller med skärgårdsbåtarna som utgår från Fisketorget i centrum.

Marinmuseet

Gör ett besök på marinmuseet i Karlskrona och upplev den svenska marinens historia. Se den fina Ubåtshallen där du kan uppleva en ubåt från insidan. På museet finns flera utställningar med teman som dykning, segling, ångbåtar, livet ombord och mycket mer.

Karlskrona centrum

I Karlskronas centrum hittar du gott om shopping och fina restauranger att äta god mat på och kulturella platser. I Karlskrona finns museer, sevärdheter och evenemang året runt. Vi hjälper dig gärna med förslag på utflykter och sevärdheter.

Örlogsstaden Karlskrona

Örlogsstaden Karlskrona blev 1998 ett väldsarv. Staden är byggd på 33 öar,” kom och kasta ankar i Karlskrona”, och grundades 1680 av Karl XI, då han beslöt sig för att anlägga landets nya marinbas här.

Oavsett om du reser i nöjen eller affärer är vi säkra på att du kommer att få en underbar upplevelse av Karlskrona.

Dela på sociala medier
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin